Tagtik

Ploegmaat Blake kent oorzaak van Bolts blessure

Op het wereldkampioenschap atletiek is de rijkgevulde carrière van Usain Bolt geëindigd op een sisser. Tijdens de finale van zijn allerlaatste wedtrijd, de 4x100 m, begon de grote Jamaicaan te trekkebenen en werd gauw duidelijk dat Bolt een spierkramp opliep in zijn allerlaatste wedstrijd. Het Londense publiek hield zijn adem in toen Bolt noodgedwongen moest opgeven, maar ontplofte niet veel later toch in extase toen Groot-Brittannië onverwacht goud pakte. Weg was het droomscenario van Bolts afscheidsfeest.

Zijn Jamaicaanse ploegmaat Yohan Blake denkt de oorzaak te kennen van Bolts blessure. "Er was een vertraging van 10 minuten. Ze hebben ons voor de race wel 40 minuten doen wachten. De podiumceremonies zorgden ervoor dat we veel te lang in de callroom moesten wachten", vertelt Blake. "We bleven maar opwarmen en wachten, opwarmen en wachten. Het doet enorm veel pijn om zo'n legende te zien neergaan in zijn allerlaatste wedstrijd", reageert Yohan Blake.

Zijn Amerikaanse concurrent Justin Gatlin, prees Bolt na de race uitvoerig. "Ik denk dat de koude weersomstandigheden zeker een rol hebben gespeeld in de blessure van Bolt. Ik vind het verschrikkelijk dat hij deze blessure opliep. Hij is nog steeds de beste van de wereld", reageert de Amerikaan die zich vorig weekend op de 100m tot wereldkampioen kroonde.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren