Tagtik

Proto reageert na flater

Het Europese toneel mag KV Oostende dan wel met opgeheven hoofd verlaten hebben, in de Belgische competitie wil het voorlopig niet vlotten voor het team van coach Yves Vanderhaeghe.

De 23-jarige Zinho Gano dikte zijn doelpuntenaantal afgelopen weekend aan tot vier. Deze beloftevolle spits van Waasland-Beveren liet KVO-doelman Silvio Proto tot tweemaal toe geen kans. De keeper van de kustploeg beseft echter dat hij bij het eerste doelpunt de bezoekers ongewild op weg zette naar de openingstreffer.

"De 0-1 was niet het beste wat ik vanavond gedaan heb. En ook de tweede treffer kwam er door een eigen fout: balverlies van mijn verdediging. Het derde doelpunt vond ik dan weer een goede kopbal van Gano", reageerde Silvio Proto meteen na de wedstrijd.

Met nul op negen bengelt kustploeg KVO onderaan de rangschikking, Proto weigert echter om één schuldige aan te duiden voor de slechte seizoensstart van zijn ploeg. "Uiteraard staan we niet op onze plaats in de rangschikking. We mogen vooral niet vergeten dat de creatieve spelers Musona en Berrier er niet bij waren en dat Dimata en Marusic weg zijn. Hun vervangers zijn nog niet klaar voor datzelfde niveau", legt Proto uit.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren