Tagtik

Quick-Step Floors verliest speerpunt

Wielermanager Patrick Lefevere is er niet in geslaagd om zijn Duitse vedette Marcel Kittel langer aan zijn team te binden. De Duitse spurtbom kreeg na zijn vijf etappezeges in de Ronde van Frankrijk verschillende lucratieve aanbiedingen.

Vanmiddag raakte bekend dat Kittel een contract voor twee seizoenen tekende bij het Russische Katusha-Alpecin. "Met deze stap hoop ik nieuwe inspiratie op te doen. Ik denk dat ik bij deze ploeg alle vereisten terugvind die ik nodig heb om sterk te presteren in de sprint. Ik heb gezien dat de sprinttrein erg goed werkt. Katusha-Alpecin heeft de voorbije jaren grote veranderingen doorgemaakt. In de goede zin volgens mij. Daarom kijk ik er naar uit om deel uit te maken van de ploeg en deel ik hun toekomstvisie", reageerde Kittel.

Het Belgische Quick-Step Floors haalde inmiddels de Italiaan Elia Viviani binnen als vervanger. Met de Colombiaan Fernando Gaviria en de nieuwe aankoop Viviani zal Quick-Step Floors in vele eindsprints ongetwijfeld nog vooraan te vinden zijn.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren