Tagtik

Real Madrid draait op volle toeren

Real Madrid en coach Zinedine Zidane verpletteren alles en iedereen die hun pad kruist. Nadat het Manchester United van het kastje naar de muur speelde in de Europese Supercup, vernederden Los Blancos Barcelona in Camp Nou ter gelegenheid van de Spaanse Supercup. Real is op recordjacht!

FC Barcelona-Real Madrid: 1-3! De uitslag van de heenwedstrijd in de Spaanse Supercup is behoorlijk indrukwekkend. Zeker in acht genomen dat de Madrilenen zonder Modric (geschorst) en zeventig minuten zonder Cristiano Ronaldo hebben moeten spelen. Het Casa Blanca staat steviger dan ooit.

Steeds meer brengt de Europese kampioen wervelend aanvallend voetbal op de grasmat, ook dat bewijzen de statistieken. In de afgelopen 67 wedstrijden, over alle competities heen, scoorde Real elke match minstens één doelpunt. Het is geleden van 26 april dat Real er eens niet in slaagde om te scoren in een wedstrijd. Toen bleef het in de halve finale van de Champions League in het Etihad Stadium steken op 0-0 tegen Manchester City.

Sindsdien heeft het team van Zizou telkens gescoord en dat deed Real rijkelijk. De Madrilenen deden de netten maar liefst 186 keer trillen! Met 112 doelpunten in de Liga, 38 in de Champions League, 22 in de Copa del Rey, 6 op het WK voor clubs, 5 in de Europese Supercup en 3 in de Spaanse Supercup, bereikt Real Madrid ongeziene hoogtes.

(Skwadra and Dupk by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren