Tagtik

'Red Sandra' overleden

Vlaanderen leerde in 2008 Sandra Massart kennen toen één miljoen euro ingezameld werd voor haar strijd tegen de stofwisselingsziekte MLD. De medische wereld zei dat er geen hoop op genezing was, maar haar vader zette door en vond in de Verenigde Staten een experimentele stamceltherapie die de aftakeling van zijn dochter stopte.

Woensdag raakte bekend dat Sandra op 11 december vorig jaar overleed. "Haar dood heeft niets met de ziekte te maken. Ze is aan een longontsteking gestorven," zo zegt haar vader bij Het Nieuwsblad. "Natuurlijk was Sandra zwakker dan andere kinderen, en was ze vaker ziek. Maar een longontsteking kan iedereen overkomen. Sandra is 15 geworden. We hebben haar bijna vijf jaar langer bij ons kunnen houden."

Al voor haar dood vatte regisseur Jan Verheyen het plan op om het verhaal van 'Red Sandra', zoals het meisje bekend raakte na de inzamelingsactie, te verfilmen. Vader William Massart hoopt dat hij met de film het beeld van zichzelf kan bijstellen: "Ik werd plots als een crimineel versleten omdat mensen dachten dat ik dat geld in mijn zak had gestoken."

Het Vlaams Audiovisueel Fonds gaf al ontwikkelingssteun voor de film 'Red Sandra'. Ten vroegste in april 2019 zouden de opnames kunnen starten.

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren