Tagtik

Rel rond nieuw boek Dimitri Verhulst

De Vlaamse succesauteur Dimitri Verhulst heeft nog maar tien dagen een boek uit, "Het leven gezien van beneden", of hij is daar al met een nieuw boek: "Spoo pee doo". Dat boek schreef hij in de dagen na de terreuraanslagen in Parijs en door de urgentie van het boek wilden de auteur en de uitgeverij het boek zo snel mogelijk bij de lezers.

Het e-book kan drie weken gratis en in vier talen worden gedownload via het internetplatform WeTransfer. Dat platform spreekt nu echter van een 'grof' boek en zal dat dan ook niet promoten. Volgens de Nederlandse krant AD neemt WeTransfer onder meer aanstoot aan een passage waarbij op de beeltenis van profeet Mohammed wordt geplast.

"Onze bedoeling als uitgever was om Dimitri Verhulst internationaal te verspreiden," aldus Directeur Vé Bobelyn van Uitgeverij Veen Bosch en Keuning. "WeTransfer zag dat meteen zitten. In de gesprekken met hen is het nooit over de inhoud van het boek gegaan. De afspraak was alleen dat het boek gedurende drie weken gratis downloadbaar blijft via hun internetdienst."

Over drie weken is het boek ook in papieren versie te koop. De uitgeverij zal wellicht niet rouwig zijn om de aandacht die het boek nu krijgt. (Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren