Tagtik

Rottweiler valt kleuter (3) en mama aan

Wat een leuke kennismaking had moeten worden tussen een rottweiler en het driejarige zoontje van de nieuwe baasjes van de hond, is zondagavond in het Limburgse Ham uitgedraaid op een ware nachtmerrie.

Sinds de dood van een 49-jarige buurman na een fietsongeluk, hadden buurtbewoners uit de Veldstraat in Ham zich ontfermd over zijn rottweiler. Een echtpaar dat twee huizen verder dan de buurman woonde wilde de hond adopteren. Zondag wilden ze hun driejarige zoontje laten kennismaken met de hond.

Om een nog onduidelijke reden droeg de hond geen muilband. Hij viel bijna meteen het kindje aan. Dat brak daarbij een been en werd gebeten in het gezicht en het hoofd. Ook de mama van het kindje werd aangevallen. De vader liep lichte verwondingen op toen hij de hond wou weghouden van vrouw en kind.

De slachtoffers werden naar het ziekenhuis gebracht, maar hun toestand is niet kritiek. De hond kreeg een dodelijk spuitje. "Er was geen andere optie", aldus burgemeester De Vis die daarover besliste. "Na zulke feiten bestond daar voor mij geen twijfel over: het dier was gevaarlijk en moest worden geëuthanaseerd," zo verklaarde hij bij Het Nieuwsblad. (Fausto by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren