Tagtik

Schoolkameraden aangevallen en beroofd in Gents Citadelpark

De 23-jarige Bert Van Den Eeckhaut uit het Oost-Vlaamse Herzele en zijn 20-jarige medestudent Dieter Vanhove uit het Limburgse Linkhout wandelden in de nacht van zaterdag op zondag door het Gentse Citadelpark richting station. Ter hoogte van de kleine grot werden ze omstreeks 3.00 uur plots besprongen door vijf mannen van vreemde origine.

Het studentenduo werd algauw op de grond gegooid en incasseerde harde klappen. "Onze iPhones, geld, horloges, alles namen ze mee. Voor ze wegliepen richting Leopoldlaan trokken ze nog snel onze schoenen uit zodat we niet konden volgen. We hebben de inhoud van onze portefeuilles, die over de grond lag gestrooid, bij elkaar gezocht en hielden de eerste de beste auto die we zagen tegen. Die heeft voor ons de politie gebeld, maar er passeerde toen net een combi die op patrouille was. De agenten hebben een ambulance gebeld", vertelt Bert vanuit het ziekenhuis aan Het Nieuwsblad.

Beide brachten ze, hevig onder de indruk, de nacht door in het AZ Maria Middelares. Bert moest geopereerd worden aan het hand en zijn schoolkameraad had een hersenschudding, een gescheurd trommelvlies en een hechting in het gezicht. Beide heren dienden een klacht in tegen onbekenden bij de politie. "Wat er gebeurd is, zal me niet beletten om nog naar Gent te gaan. Maar de omgeving van het Citadelpark zal ik nu wel mijden, zeker 's nachts", besluit de zwaar gehavende Bert.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren