Tagtik

Sneuvelen jobs bij RTL Belgium?

De Franstalige mediagroep RTL Belgium moet een volledige gedaanteverandering ondergaan om rendabel te blijven. Via een transformatieplan dat de naam #Evolve
meekreeg, hoopt een bijzondere ondernemingsraad de Franstalige mediagroep opnieuw gezond te maken door in te zetten op nieuwe media. Vandaag vindt daarom vanaf 9.00 uur deze bijzondere ondernemingsraad plaats.

De Franstalige televisiezener RTL-TVI moet zich heruitvinden aangezien sinds kort ook het Franse TF1 haar intrede maakte op de Belgische publiciteitsmarkt. De Franse zender biedt immers sinds kort ook reclame aan louter voor het Belgische publiek.

"TF1 zou duidelijk een voorwendsel zijn! De directie weet al bijna dertig jaar dat TF1 de mogelijkheid bestudeerde om zijn reclameblokken in België te commercialiseren.
Op dit moment heeft TF1 niet één euro afgenomen van RTL. Mochten er ontslagen vallen, zou dat een preventieve en onterechte maatregel zijn om de aandeelhouders hun dividend te garanderen", reageerden de vakbonden furieus.

Er wordt gevreesd voor 40 tot 100 ontslagen, schrijft Bruzz.

(Skwadra by Tagtik/Source: Bruzz/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren