Tagtik

Spaanse terreurdreiging: focus op 1 verdachte Nederlander

De Californische band Allah-Las zou woensdagavond normaal gezien een optreden geven in de Maassilo in Rotterdam. De politie besliste echter om dit concert op het laatste nippertje niet te laten doorgaan.

Net voor het concert van start zou gaan, nam de Rotterdamse politie de moeilijke beslissing om het optreden af te lassen. Door terreurdreiging kon de veiligheid van de concertgangers niet gewaarborgd worden, klonk het bij de politie. Alle aanwezigen moesten de concertzaal vervolgens verlaten. De tickets zullen terugbetaald worden, liet organisator Rotown Rotterdam weten via Twitter.

Intussen zijn in Rotterdam twee mensen opgepakt in verband met de terreurdreiging. "Uit zeer concrete informatie van de Spaanse politie aan de nationale politie in Rotterdam blijkt dat er een aanslag zou plaatsvinden in Rotterdam op een concert van een Amerikaanse band in de Maassilo", verklaart Rotterdams burgemeester Ahmed Aboutaleb de directe aanleiding. Met de aanslagen in Barcelona zou deze dreiging in Nederland niets te maken hebben, melden Spaanse bronnen.

Niet ver van de concerthal werd gisterenavond een bestelwagen met een Spaanse nummerplaat opgemerkt. De chauffeur van de witte wagen reed verschillende keren toertjes waardoor hij zich verdacht maakte. De politie stopte het voertuig en pakte de man op. "In dat busje is een aantal gasflessen aangetroffen", meldt de burgemeester van Rotterdam. De chauffeur blijkt een dronken klusjesman te zijn die niets met de dreiging te maken heeft. De man was op de verkeerde plek op het verkeerde moment, meldt de Rotterdamse politie.

De politie focust nu vooral op één van de twee opgepakte mannen. Een 22-jarige jongeman uit de provincie Noord-Brabant kan gelinkt worden aan de tip uit Spanje. De politie voerde reeds een huiszoeking uit bij de verdachte en vandaag wordt de man verder ondervraagd.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren