Tagtik

Stalker krijgt Facebookverbod

Een 46-jarige man uit Leuven mag van de strafrechter in Mechelen vijf jaar lang niet op Facebook, omdat hij al enkele jaren drie vrouwen stalkte. Meteen na de uitspraak... plaatste hij een bericht op Facebook waarin hij uithaalde naar die vrouwen.

"Et voilà. Toekomst is om zeep. Werken in sociale sector is niet meer mogelijk. Wat een circus. Nee, hier word ik geen beter mens van. En net nu ik zo goed op weg was. Vol plannen. Maar dat is buiten de vrouwen gerekend. Die gunnen je dat niet," zo luidde zijn bericht op Facebook.

De veroordeelde stalkte de vrouwen jarenlang op verschillende manieren: met bloemen, bedreigingen maar ook wel met dode ratten voor hun deur. Omdat hij tot wel twintig valse Facebookprofielen gebruikte, verbood de rechter hem nog sociale media te gebruiken.

"Ze zijn veertig keer naar de politie geweest en dienden vier keer een klacht in met burgerlijke partijstelling bij de onderzoeksrechters", aldus de advocate van de vrouwen in Het Laatste Nieuws. "Hoe stop je zo iemand definitief? De slachtoffers willen hun leven terug."

De veroordeelde man gaat in beroep en door zijn bericht dat hij onmiddellijk na de veroordeling plaatste, vrezen de slachtoffers het ergste. De politie kan zelf niet controleren of de veroordeelde op Facebook zit: het zijn de slachtoffers zelf die zullen moeten melden of dit gebeurt. (Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren