Tagtik

Steven Vanackere wil opnieuw minister worden

Steven Vanackere was van 2007 tot 2013 onafgebroken minister in de Vlaamse en federale regering. Door problemen in het ACW/Belfius-dossier diende hij echter op 5 maart 2013 zijn ontslag in. Na enkele jaren wil hij nu terug 'in de cockpit van de macht zitten', schrijft De Zondag.

Het is al meer dan 3 jaar geleden dan toenmalig minister van Financiën Steven Vanackere ontslag nam. Zijn banden met de christelijke arbeidersbeweging betekenden zijn ondergang. Sindsdien is hij volledig in de anonimiteit verdwenen. Maar dat is heel bewust gedaan. "Ik wou niet bitter overkomen of iemand anders de schuld geven.", zegt Vanackere.

Ik ben momenteel gecoöpteerd senator voor CD&V, maar het begint te kriebelen. "Ik zou graag terug op het voorplan treden. Het leven naast de politiek kan kwaliteitsvoller zijn, maar ik geraak de microbe niet kwijt. Wie op de reservebank zit, droomt ervan om ooit weer op het veld te staan.", besluit Vanackere. Hij steekt dus niet onder stoelen of banken dat hij nog steeds ambitie heeft. Vanackere moet echter hopen dat de top van de CD&V daar ook zo over denkt.(SKWADRA by TagTik/Image:Belga)

Ook dit kan u interesseren