Tagtik

Stormweer: overuren voor brandweer, schade en gewonden

Door het plotse stormweer van afgelopen zondag moest de brandweer talloze keren uitrukken voor omgewaaide en losgerukte bomen. Ook dakplaten, zonnepanelen en isolatieplaten vlogen op verschillende plaatsen van de daken. Zo is het dak van skipiste Yetiski, net naast het oefencomplex van voetbalclub RSC Anderlecht, bijna volledig weggewaaid en ingestort. In Brussel moest van zondagochtend 8.00 uur tot maandagmorgen de brandweer maar liest 311 keer uitrukken voor interventies als gevolg van het stormweer, meldt Bruzz.

In Vlaanderen werden rukwinden van meer dan 100 km/u genoteerd en daar ging heel wat schade mee gepaard. David Dehenauw, weerman van het KMI vertelt: "De zwaarste windvlagen werden zondag genoteerd op zee: 132 km per uur werd geregistreerd op de Westhinder, maar dan zit je dus wel al ver op zee."

In het Antwerpse Borsbeek is een jongen onder een omgewaaide boom terecht gekomen. Hij werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Zijn toestand zou volgens de politie momenteel stabiel zijn. Nog in Antwerpen, maar deze keer op de Groenplaats, raakte een vrouw levensgevaarlijk gewond toen een stelling naar beneden kwam. De vrouw verkeert nog steeds in levensgevaar. (SKWADRA by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/VTM/De Redactie/Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren