Tagtik

Straf nieuws van Maurice Engelen

Via een crowdfundingcampagne hebben Amerikaanse fans van Lord of Acid, de legendarische Belgische groep van Maurice Engelen, 40.000 euro ingezameld. Daarmee moet de 57-jarige muzikant en frontman van Praga Khan een nieuwe plaat maken.

In België is het stil rond de elektronische groep, maar in de States heeft de groep nog altijd een ware cultstatus.

"Gekkenwerk. In de jaren 90 kwam zelfs de zanger van Red Hot Chili Peppers naar onze shows. Maar die hype is al lang voorbij, dachten we. Niet dus", zo zegt Engelen in Het Nieuwsblad. "Van de 560 geldschieters zijn er maar honderd die niet uit de VS komen. In ruil mochten de fans de titel van het album – Pretty in Kink – kiezen en zelf bepalen hoe ze vergoed worden." De grote fans krijgen in ruil T-shirts, ­vinylplaten en zelfs handgeschreven lyrics.

Maurice Engelen richtte Lords of Acid al op in 1988. Hun album 'Lust' uit 1990 was het eerste Belgische (dance)album dat met meer dan 750.000 verkochte exemplaren goud behaalde in de Verenigde Staten. Zijn 'Rave the Rythm' dat hij maakte met zijn nevenproject Channel X, haalde de soundtrack van de kaskraker 'Basic Instinct'. (Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren