Tagtik

Strandmoord: vriend van Sofie Muylle wanhoop nabij

Elf dagen na de moord op Sofie Muylle op het strand van Knokke werden deze week vijf verdachten verhoord, waaronder haar vriend. Die gaat naar eigen zeggen 'door een hel'.

Sofie Muylle werd woensdag in intieme kring in Roeselare begraven. Uit de autopsie bleek ze gestorven door verstikking: zij werd lange tijd met haar gezicht in het zand gedrukt. Deze vaststelling doet de speurders besluiten dat ze wellicht in een opwelling is vermoord.

De vijf personen werden als 'verdachten' verhoord omdat de speurders hen dan konden laten bijstaan door een advocaat. Naast de vriend van Sofie werden andere bezoekers van het café waar Sofie het laatst werd gezien met haar vriend en mensen uit de omgeving van haar vriend door de speurders ondervraagd. Na hun verhoor mochten de vijf verdachten naar huis.

Volgens de advocaat van de vriend van Sofie wijzigde hij niets aan zijn eerdere verklaringen. "Als mensen willen weten hoe het voelt om door een hel te gaan, hadden ze de voorbije weken in mijn schoenen moeten staan", zo zou de vriend zelf hebben gezegd. (Fausto by Tagtik/Bron: HLN/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren