Tagtik

Strengere alcoholnormen: 10 pintjes per week!

De consumptie van alcohol moet worden beperkt. Na de Hoge Gezondheidsraad verstrengt ook de Vereniging voor Alcohol- en andere Drugproblemen (VAD) haar normen voor het gebruik van alcohol.

De VAD maakt geen onderscheid meer tussen mannen en vrouwen: de aanbevolen limiet wordt voor iedereen 10 glazen alcohol per week. Jongeren onder 18 jaar drinken beter helemaal geen alcohol, tot hun 24e weinig alcohol.

"Meer en meer onderzoek toont aan dat alcohol serieuze risico's inhoudt voor de gezondheid. Het verhoogt niet alleen de kans op kanker, en hart- en vaatziekten. Alcohol veroorzaakt ook overgewicht en ongevallen. Die elementen hebben ons ertoe aangezet het aantal glazen naar beneden te halen", zo argumenteert Marijs Geirnaert, directeur van VAD, op deredactie.be.

Horeca Vlaanderen denkt niet dat de verstrengde normen gevolgen zal hebben voor cafés en restaurants: "Het is een advies en iedereen is vrij om dat te volgen." Bovendien wordt niet alleen alcohol geconsumeerd in de horeca, maar ook in grote mate thuis. (Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren