Tagtik

Sugar Jackson heeft een nieuwe droom

Sugar Jackson deed zo'n tien jaar geleden de harten van alle boksliefhebbers in België sneller slaan. De nu 36-jarige ex-bokser moest met pijn in het hart afscheidnemen van de ring: de Vlaamse boksliga wou hem in 2013 om medische redenen niet meer laten boksen.

Na enkele jobs als elektricien, fabrieksarbeider en bodyguard wil Sugar nu zijn kinderdroom waarmaken: brandweerman worden. Maandag slaagde hij alvast voor de fysieke proeven, zo schrijft Het Laatste Nieuws. Over enkele weken volgen de theoretische proeven. "Mensen in nood helpen spreekt me aan. Dat het een gevaarlijke job is, neem ik erbij. Iedereen weet dat ik niet snel schrik heb", zo zegt de ex-bokser die weinig geld heeft overgehouden aan zijn sportieve carrière.

Sugar Jackson blijft proberen om toch nog een bokslicentie te krijgen, al wil de boksliga hem vooral tegen zichzelf beschermen. "Ik blijf hopen op die licentie. Dat verbod is gewoon onterecht, dus blijf ik me ertegen verzetten. Ik wil nog één keer boksen: een afscheidskamp in het Sportpaleis." Om daarna met een gerust gemoed aan zijn nieuwe leven te beginnen.

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren