Tagtik

Tegenstandster Persoon faket ko in wereldtitelkamp

De Belgische Delfine Persoon is er vrijdagavond in geslaagd om haar wereldtitel in het boksen te behouden. De West-Vlaamse versloeg voor eigen publiek in Zwevezele de Argentijnse Ruth Stephanie Aquino.

Al in de eerste ronde ging de Argentijnse raar genoeg neer terwijl Persoon haar niet geraakt had. Aquino bleef na 1 minuut en 58 seconden al voor dood liggen waardoor de Canadese scheidsrechter in samenspraak met de jury besloot om de Argentijnse te diskwalificeren wegens het veinzen van een knock-out.

Persoon doet haar verhaal in Het Nieuwsblad: "Ik wil me meteen excuseren bij mijn fans voor deze wansmakelijk show. Sommige mensen hebben 150 euro betaald om de kamp te zien. Dat het zo moet eindigen, noem ik eigenlijk een schande. Ik had meteen door dat zij niet naar hier gekomen was om echt te boksen. Van bij de eerste gong ging ze met haar hoofd naar beneden boksen. Ze klampte ook voortdurend aan maar de ‘clou’ moest nog komen. Op het einde van de eerste ronde zeeg ze neer zonder ooit maar echt geraakt te zijn. Spijtig genoeg besliste de ref om haar te diskwalificeren. Ik had liever een time out gehad maar dat liet men niet toe." Het was niet al kommer en kwel want de Belgische bokser verlengde uiteraard zo haar WBC-wereldtitel. (SKWADRA by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren