Tagtik

Terrorisme Brussel: 'Dader riep Allahu Akbar, Brusselse militairen schoten hem neer'

In de Emile Jacqmainlaan, de Brusselse laan die leidt naar het De Brouckèreplein in hartje Brussel, zijn militairen vrijdagavond aangevallen door een man met een mes. De militairen schoten de man neer vlak bij het Théâtre Nationale in de Alhambrawijk, voordat hij een tweede keer kon uithalen.

Volgens het parket van Brussel werd een van de militairen verwond in het aangezicht, de andere aan de hand. Het parket meldt dat de aanvaller met zware verwondingen is overgebracht naar het Sint-Pietersziekenhuis en dat hij daar gisterenavond laat overleden is.

Een politiebron meldde aan De Morgen en Het Nieuwsblad dat het gaat om de 30-jarige Somaliër Ayaanle Haashi. De man woont al twee jaar in Brugge.
Het federale parket heeft het dossier overgenomen waaruit blijkt dat de aanval als een terroristische daad beschouwd wordt.

Getuigen die op het terras van een pizzeria zaten verderop, vertellen in Het Nieuwsblad wat ze zagen: "Ineens viel hij de militairen in de rug aan. Hij riep tweemaal Allahu Akbar, haalde een groot mes tevoorschijn en raakte één militair in de kaak."

Premier Charles Michel liet via Twitter weten dat hij met het crisiscentrum de situatie op de voet volgt.

(Fausto and Skwadra by Tagtik/Source: De Morgen, VRT NWS/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren