Tagtik

Texanen vrezen orkaan ... maar ook alligators!

Texas is getroffen door orkaan Harvey die zaterdag aan land ging in het westen van de staat, met hevige regen, een felle wind en overstromingen tot gevolg. Maar liefst 200.000 Amerikanen kwamen zonder stroom te zitten. Er worden nog steeds windsnelheden van 200 km/u gemeten, maar de orkaan is inmiddels afgezwakt.

De vele overstromingen zijn echter wel onvermijdelijk en ook de komende dagen en misschien zelfs weken zullen het springtij en de stortregens voor heel wat waterelende zorgen. In de getroffen regio komt een gevaarlijk dier op deze manier ongewild dicht bij de bevolking.

Er leven immers maar liefst 500.000 alligators in Texas, die door de overstromingen volledig gedesoriënteerd zullen zijn en in de buurt van woningen en mensen zullen verschijnen. De plaatselijke bevolking houdt alvast het hart vast.

"Alligators reageren nerveus op regenwater en overstromingen. Dan gaan ze op zoek naar traagstromend of stilstaand water in vijvers. Ze verlaten snelstromend water en kunnen daarbij snelwegen, veranda's en opritten oversteken", verklaart Chris Stephens, oprichter van Texas Gator Squad aan Vice News.

(Skwadra by Tagtik/Source: Vice News/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren