Tagtik

Tipgever fipronilcrisis nu zelf in oog van de storm

In november 2016 alarmeerde Nick Hermens de Nederlandse autoriteiten omtrent mogelijke fraude met fipronil in de eiersector. Via de website van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) meldt hij dat hij bewijzen heeft dat zijn vroegere zakenpartner Patrick R. en diens klant Chickfriend het verboden en giftige firponil gebruiken in hun kippenstal.

Nederland deed echter niets met deze info en beschouwt Hermens nu zelfs als een verdachte. 'Omdat er geen acuut gevaar was voor de volksgezondheid en het product niet in de voedselketen terecht kan komen', geeft het NVWA nu als reden waarom het niets deed met de tip. Donderdag vond al voor de tweede maal in amper twaalf dagen een huiszoeking plaats in de woning van tipgever Nick Hermens.

"Na een landbouwbeurs zag ik Patrick R. en Matthijs IJ. van Chickfriend ongeëtiketteerde flessen uitwisselen. Ik voelde dat er iets niet pluis was, maar ik wist niet goed wat. Pas achteraf vielen de puzzelstukken in elkaar", vertelt de tipgever over zijn  vroegere samenwerking met hoofdverdachte in het fipronilschandaal Patrick R. Tipgever Nick Hermens overweegt nu om een schadeclaim in te dienen tegen de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit omdat hij het gevoel heeft dat de feiten verdraaid worden.

(Skwadra by Tagtik/Source: De Morgen/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren