Tagtik

Tourettevereniging boos op VTM

Na Humo heeft nu ook VTM het verkorven bij Iktic, de vereniging voor mensen met het syndroom van Gilles de la Tourette. De organisatie is bijzonder ontstemd over de manier waarop in 'Zijn er nog kroketten?', het programma met Jonas Van Geel, met de aandoening werd gelachen.

"We zijn enorm gechoqueerd omdat er op zo'n platte manier de draak werd gestoken met 100.000 Belgen. Dat verwacht je niet van het gezicht van de Rode Neuzen Dag", zo zegt de vereniging in Het Laatste Nieuws.

De vereniging kreeg al tijdens de uitzending van maandag tal van reacties. VTM betuigde al zijn spijt dat veel mensen door het fragment werden gekwetst.

Twee weken geleden diende de vereniging ook al klacht in tegen Humo omdat het een kerstkaart van Jeroom bij zijn blad voegde met daarop vermeld: "Ik wens je een zalige Kut, Kak, Pipi. Deze kaart werd gemaakt door en voor de kinderen van De Ark, het centrum voor begeleiding van ­minderjarige Gilles de la Tourette-patiënten."

Mensen die lijden aan het Tourettesyndroom hebben last van ongecontroleerde spierbewegingen en/of het maken van geluiden. (Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren