Tagtik

"Trump gedraagt zich als een chimpansee"

You love him or you hate him, maar feit is dat de republikeinse presidentskandidaat Donald Trump niemand onberoerd laat. De bekende Engelse antropologe en biologe Jane Goodall heeft een wel heel bijzondere mening over de controversiële Trump.

Ze verklaart zijn extravagante gedrag immers aan de hand van haar uitgebreide kennis van het dierenrijk: "Op verschillende vlakken zijn er veel gelijkenissen tussen het gedrag van mannelijke chimpansees en hun rituelen om macht uit te stralen en de manier waarop Donald Trump zich gedraagt. Om indruk te maken op rivalen halen de chimpanseemannetjes namelijk gekke stunts uit om te stijgen op de hiërarchische ladder binnen de groep. Ze stampen, slaan op de grond, zeulen met takken en smijten met stenen. Hoe drukker en creatiever ze lijken, hoe sneller het mannetje zal stijgen in de hiërarchie van de groep en hoe langer hij die positie zal aanhouden."

"Donald Trump heeft ernstige aandachtsproblemen en kan moeilijk complexe informatie opnemen. Hij zal zich niet goed kunnen voorbereiden voor de komende debatten. Uithalen naar de concurrentie zal dus zijn enige troef zijn. Dat betekent dat hij Hillary zal beledigen, net als een jonge tiener dat zou doen. De republikein zal zichzelf verschillende keren herhalen, zijn zinnen niet afmaken en inhoudelijk zal zijn boodschap niet veel voorstellen", voorspelt de gerenommeerde biologe in het magazine The Atlantic. (SKWADRA by Tagtik/Source: The Atlantic/Picture: Pixabay)

 

Ook dit kan u interesseren