Tagtik

"Trump kan Antwerpse haven miljarden kosten"

Voor de Antwerpse haven is het bang afwachten of Donald Trump als president van de Verenigde Staten zal uitvoeren wat hij heeft beloofd tijdens zijn campagne. Als hij de Amerikaanse economie beschermt met protectionistische en isolationistische maatregelen, kan dat voor de haven van Antwerpen grote gevolgen hebben.

"De geïsoleerde economie waar Trump voor staat, kan onze haven miljarden kosten," zo zegt Marc Van Peel, schepen van de Antwerpse Haven, bij Het Laatste Nieuws. "Op vlak van containers is de VS onze tweede belangrijkste handelspartner na China. Op vlak van algemene tonnage is de VS onze eerste partner. Dat betekent dat Antwerpen met de VS de meeste goederen uitwisselt, meer dan met welk ander land dan ook."

Van Peel hoopt dat Trump zich een pak gematigder zal opstellen, maar omdat hij niet echt een politicus is, zou de nieuwe president ook veel onberekenbaarder uit de hoek kunnen komen. "Als hij de handelsakkoorden gaat herzien, als hij tariefmuren optrekt, zoals hij gezegd heeft, zullen wij dat zeker voelen." (Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren