Tagtik

Turtelboom laat van zich spreken

Annemie Turtelboom diende in april 2016 ontslag te nemen als Vlaams minister van Financiën, Begroting en Energie in de heisa die ontstond rond de Turteltaks. Nu komt ze opnieuw positief in het nieuws: ze gaat drie maanden les volgen en les geven aan de befaamde Amerikaanse Yale-universiteit.

Turtelboom is een van de 16 gelukkigen uit enkele duizend kandidaten van het Greenberg World Fellows Program­­ van Yale: een programma dat mensen uitnodigt om les te komen geven en te volgen.

De lessen die ze in Yale zal volgen, mocht ze zelf kiezen: "Global Affairs is daar één van. Die zaken sluiten natuurlijk aan bij wat ik doe in de commissie Buitenlandse Zaken. Het seminarie over steden en duurzaamheid is dan weer interessant voor mijn werk in Antwerpen. Alle kennis die ik daar opdoe, wil ik meenemen naar het federaal parlement en de Antwerpse gemeenteraad", zo zegt de politica van Open Vld bij GvA.

Zij weet ook al waarover ze les zal geven: "Over veiligheid in een Europese context. En ik heb een cursus over democratie en populisme klaar."

En waarom zij precies werd gekozen? "Acht jaar minister, de eerste vrouw op Binnenlandse Zaken; blijkbaar vonden ze mij interessant genoeg", aldus de volksvertegenwoordigster en Antwerps gemeenteraadslid.

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren