Tagtik

Uitbetaling kindergeld vanaf volgend jaar anderhalve week later

Ambtenaren zullen vanaf 2018 hun kindergeld anderhalve week later krijgen. Dat meldt Het Nieuwsblad, De Standaard en Het Belang van Limburg. Volgens de Gezinsbond gaat dit voor problemen zorgen.

Vanaf 2019 zullen de gemeenschappen de kinderbijslag uitkeren, hierdoor wordt het systeem vereenvoudigd. Om de overdracht te vergemakkelijken, krijgt iedereen het kindergeld op dezelfde dag uitgekeerd: vanaf 2018 op de achtste van de maand.

Zelfstandigen en werknemers zullen deze aanpassing niet merken, want ze krijgen het kindergeld al op de achtste uitbetaald. Voor ambtenaren maakt dit wel een verschil. Zij kregen het kindergeld op het einde van de maand. Met de nieuwe maatregel moeten ze dus ruim een week langer wachten op hun centen.

Volgens de Gezinsbond gaat dit problemen veroorzaken. Veel betaalopdrachten - auto, woning en andere vaste kosten - worden in het begin van de maand afgehandeld, niet op de achtste. "Wie een lening moet afbetalen, kan in de problemen komen", klinkt het bij de Gezinsbond. (Skwadra by Tagtik/Source: De Standaard/Illustration Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren