Tagtik

US Open: Sharapova meteen back in business na dopingschorsing

De Russin Maria Sharapova (WTA 146) heeft bij haar comeback in het Grandslam-circuit na een uitputtingsslag van ruim twee uur en drie kwartier de Roemeense Simona Halep uitgeschakeld op de US Open.

Met 6-4, 4-6 en 6-3 plaatste de 30-jarige Sharapova zich in het Arthur Ashe-stadion
voor de tweede ronde. Nadat de Russin in april terugkeerde uit dopingschorsing, miste ze door blessures heel wat tornooien. Na een moeilijke periode deed de overwinning in de eerste ronde van de US Open dan ook deugd, ook omdat de organisatie in haar geloofde en haar een wildcard gaf.

"Hier doe ik het allemaal voor. Toen ik jong was, omarmde ik alles in New York. De drukte, de mensen, het publiek, het geluid, alles. Nu herken ik dat allemaal weer. Ik hou ervan. Ik wil er meer van. Ik ga voorlopig nergens anders heen. Soms vraag ik mezelf af waarom ik nog zoveel tijd en energie in het tennis steek. Nu weet ik het weer. Voor dit soort momenten. Dit was voor mij zoveel meer dan een normale wedstrijd. Ik kon op de baan mijn gevoelens nauwelijks onder controle houden", reageerde Sharapova geëmotioneerd na de lange wedstrijd.

In de tweede ronde zal Sharapova tegenover de Hongaarse Timea Babos (WTA 59) staan. Voor de 29-jarige Ruben Bemelmans zit de US Open er al op. De Limburger werd met 6-3, 6-4 en 6-4 uitgeschakeld door de Fransman Lucas Pouille (ATP-20).

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren