Tagtik

Vakbonden woest op Marc Coucke

De 230 personeelsleden van Omega Pharma Belgium gaan geen vrolijke kerst tegemoet: sinds donderdag weten zij dat 80 van hun banen bedreigd zijn. En daar is ex-baas Marc Coucke verantwoordelijk voor, zo menen de vakbonden.

Na het vertrek van Coucke en enkele topmanagers komt de herstructurering niet heel onverwacht, maar toch laat het aangekondigde banenverlies een bittere smaak na.

"Coucke heeft hier een verpletterende morele verantwoordelijkheid in. Hij is met een heel mooie bonus kunnen vertrekken, maar het personeel blijft met de gebakken peren zitten", aldus Sebbe Vandeputte, vakbondssecretaris voor LBC.

Bij zijn vertrek beloofde Coucke dat het personeel niet te vrezen had voor een herstructurering. Maar de topman blijkt de verkoopcijfers van het bedrijf te hebben opgesmukt om een hogere verkoopprijs te kunnen vragen van overnemer Perrigo. Dat plant nog een rechtzaak tegen de flamboyante ondernemer.

"Ik betreur ten zeerste deze reactie", zo zegt Coucke zelf. "Door tendentieuze informatie geeft de vakbond een vrijgeleide aan een bloedbad bij de werknemers." (Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren