Tagtik

Van Holsbeeck blijf pal achter Deschacht staan

Als Olivier Deschacht gegokt heeft op eigen wedstrijden, zelfs als hij dat alleen maar deed op winst van zijn club, heeft hij daarmee dan zijn contract geschonden? Is het voor een voetballer niet verboden om op wedstrijden te gokken? Voor een ontslag bij Anderlecht lijkt hij alvast niet te moeten vrezen.

"Olivier heeft me verteld dat hij nooit op verlies van Anderlecht gegokt heeft en dat hij niks mispeuterd heeft", zo zegt Herman van Holsbeeck, manager van Anderlecht, bij Sporza. "Ollie heeft zich al voldoende bewezen als een echte clubman en zolang niet bewezen is dat hij iets gedaan heeft wat niet kan, zullen we hem tot op het bot verdedigen."

Toch vindt Van Holsbeeck dat het gokken binnen de sportwereld dringend aan reglementering toe is. Anderlecht zal jonge spelers wijzen op wat ze wel en niet mogen doen.

Deschacht lijkt dus niet hetzelfde lot te zullen moeten ondergaan als doelman Laurent Henkinet: die werd door Waasland-Beveren wel ontslagen toen bekendraakte dat hij gokte op wedstrijden van zijn eigen ploeg. (Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren