Tagtik

"Vandaag gokken, morgen matchfixing"

De heisa die ontstond toen enkele maanden terug bekendraakte dat OHL-spelers Reynaud en Riou gokten op voetbalwedstrijden, is blijkbaar niet genoeg om voetballers weg te houden van goksites.

Volgens Etienne Marique, voorzitter van de Kanspelcommissie, moet er dringend werk worden gemaakt van een grotere sensibilisering voor de gevaren van gokken door sportmensen.

"Als spelers gokken op eigen wedstrijden vrezen we dat ze op termijn misschien over zullen gaan tot matchfixing," aldus Marique bij Het Laatste Nieuws. "Sportmensen moeten zich ervan bewust zijn dat gokken op eigen matchen niet kan."

In het huidige gokschandaal vielen de namen van Olivier Deschacht (Anderlecht), Knowledge Musona (Oostende), Laurent Henkinet (Waasland-Beveren) en een nog niet genoemde Antwerpspeler. Van Musona en Henkinet zou bewezen zijn dat ze gegokt hebben op wedstrijden van hun eigen club en dat is verboden. Ook op bijvoorbeeld wedstrijden van de beloften of duels waaraan ze zelf niet deelnamen. (Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren