Tagtik

Verkeersongeval peuter (1,5): "Joint gerookt om te kalmeren"

De chauffeur die zaterdag zijn nichtje Laura van anderhalf jaar doodreed toen hij achterwaarts de oprit van zijn ouderlijke huis afreed en haar overreed toen hij opnieuw vooruit reed, bleek een positieve speekseltest te hebben afgelegd. Die test legde hij anderhalf uur na het tragische ongeval af. Hij beweert bij het ongeval zelf niet onder invloed te zijn geweest.

"Toen de hulpdiensten ter plaatse waren, heeft mijn broer een joint gerookt. Hij was van slag door de zware verwijten van buurtbewoners. Pas anderhalf uur later moest hij een speekseltest afleggen. Het is logisch dat ze dan iets vinden. Als de politie meteen een test had afgenomen, was hij clean geweest", zo verklaarde zijn broer op de sociale media.

Bij de politie kwamen eerder al meldingen binnen over roekeloos rijgedrag van de familie van de dader die een jaar geleden in de straat waar het ongeval gebeurde, kwam wonen.

"Het is moeilijk wat er gebeurd is. Alles op één seconde tijd. Ik zal dit nooit vergeten. Het is nooit mijn bedoeling geweest", zo schreef de 20-jarige jongeman op Facebook.

(Fausto by Tagtik/Source: HLN/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren