Tagtik

Vermeende Gentse terrorist krijgt peperdure rekening dan toch niet

Afgelopen zomer werd de 29-jarige Reza A. meer dan vijf uur lang in Brussel onder schot gehouden door speciale eenheden van de politie. De Gentse doctoraatsstudent stralingskunde van Iraanse afkomst trok midden juli de aandacht toen hij bij 34 graden met een dikke winterjas met daaronder lange kabels verdachte handelingen pleegde in het centrum van Brussel.

Nadat de student van de UGent meer dan vijf uur onder schot gehouden werd en het land zijn adem inhield, bleek dat de jongeman helemaal geen terrorist was, maar enkel met een stralingsmeter onderzoek verrichtte naar de invloed van gsm-straling op de mens.

De politie maakte meteen na het zenuwachtige misverstand bekend dat de jonge student zelf voor de kosten zal moeten opdraaien van het peperdure politiewerk. Goed twee maanden later is de politie echter bijgedraaid: "Volgende week volgt nog een laatste overleg met de UGent. En de zaak krijgt ook geen gerechtelijk staartje. Reza zal – terecht – nooit moeten opdraaien voor al die nutteloze politiekosten. De zaak zal een stille dood sterven." Met deze woorden stelt Ilse Van De Keere van de Brusselse politie de 29-jarige Reza A. gerust die onterecht werd aanzien voor een terrorist afgelopen zomer. (SKWADRA by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren