Tagtik

Veroordeelde pedofiel werkte nog jaar lang met kinderen

Een 27-jarige man uit Turnhout werd vorig jaar door de rechtbank in Antwerpen veroordeeld tot vijf jaar cel omdat hij zich jarenlang online voordeed als jong meisje om zo seksueel getinte foto's en video's van minderjarige jongens in zijn bezit te krijgen. Nadat de jongens het contact met hem verbroken, perste hij ze ook nog maandenlang af. De man maakte zo veertig slachtoffers. De pedofiel was echter niet aanwezig op zijn proces en kon nooit teruggevonden worden.

Deze week is de man dan toch opgepakt in Turnhout na een gouden tip en nu blijkt dat de veroordeelde pedofiel meer dan een jaar lang als vrijwilliger werkzaam was bij een theatergezelschap voor pubers van 12 tot 20 jaar in Turnhout.

Hoe dit in godsnaam mogelijk was, verklaart Roger Leys, korpschef van de lokale politie Turnhout: "P. was zogenaamd ambtshalve geschrapt, wat erop neerkomt dat hij geen gekende woonplaats meer had. Daardoor is hij onder de radar kunnen blijven. Hij stond ook nooit op de loonlijst van de stad, omdat hij als vrijwilliger werkte." De man maakte zich het afgelopen jaar niet verdacht tijdens zijn activiteiten bij het theatergezelschap, maar er wordt logischerwijs toch een onderzoek gestart. (SKWADRA by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren