Tagtik

(VIDEO) Ouders gooien kinderen uit brandend huis

Het jaar kende geen goede start in DeKalb County in de Amerikaanse staat Georgia. Op 3 januari brak er 's nachts immers een zware brand uit in een woning. Op het moment dat de vlammen al door het dak sloegen, bevond de hele familie Ragland zich nog in het brandend huis. Toen de brandweer ter plaatse kwam, schreeuwden de gezinsleden om hulp.

Maar liefst twaalf mensen zaten op de derde verdieping gevangen als ratten in een val. Heldhaftige brandweerlui waagden hun leven en klommen met behulp van een brandweerladder tot bij het gezin, dat de wanhoop nabij was. Toen het koppel Ragland de brandweervrouw zag komen, aarzelde het geen moment en gooiden ze hun baby en vervolgens een kleuter naar beneden ... recht in de armen van de andere brandweerlui! Het vuur verspreidde zich razendsnel waardoor dat de enige oplossing leek. De alerte brandweerlui slaagden erin om de kinderen op te vangen. "Ik denk dat ze spontaan verwachtten dat ik hem zou opvangen. Het is een mirakel", getuigt brandweervrouw Jackie Peckrul.

Uiteindelijk stierf niemand bij deze hevige brand. Via een camera op de helm van de brandweervrouw, werd het ongelofelijke tafereel vastgelegd.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren