Tagtik

'Vlaamse tieners vechten voor Instagrampagina'

Een Brugse moeder heeft een klacht ingediend omdat haar 14-jarige zoon vorige vrijdag afgeranseld werd en de beelden van dit zinloze geweld via een Instagramaccount online gedeeld werden. Het lijkt erop dat de vechtjassen de tiener bewust hebben aangevallen om beelden te kunnen draaien voor hun Instagramaccount. De politie van Brugge is een onderzoek gestart naar de Instagrampagina 'lupogangg' waar tientallen filmpjes opstaan van jongeren die met elkaar op de vuist gaan in het hele land. Meer dan 5.000 mensen volgen de pagina op Instagram, de vechtfilmpjes zijn inmiddels offline gehaald.

Het 14-jarige slachtoffer doet zijn verhaal in Het Nieuwsblad: "Er kwam een groep jongeren op me af. Zonder dat ze iets zegden, begonnen ze te slaan. Het moet hen puur om het gevecht en het filmen gegaan zijn", reageert de jongen geschokt.

Het lijkt een groter fenomeen want er bestaan nog andere groepen en pagina's op sociale media waarop te zien is hoe Vlaamse jongeren elkaar slaag geven. "Elke politiezone krijgt hiermee te maken", reageert de politie van Antwerpen.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren