Tagtik

Vlaamse wielercoach beëindigt leven na dopinggebruik van zijn poulain

De 17-jarige veldrijder Fabio Verberckmoes uit het Oost-Vlaamse Zele werd afgelopen weekend betrapt op het gebruik van doping. Zijn 60-jarige coach uit Laarne zou daarna zelfmoord hebben gepleegd, meldt Het Nieuwsblad.

Op de veldrit in het Waalse Oleye behaalde Fabio een knappe tweede plaats vorig weekend. Na de cross werd hij uitgeloot om een dopingtest te ondergaan en dinsdag viel het verontrustende resultaat al in de bus bij de 17-jarige veldrijder. In zijn bloed werden hoge hoeveelheden van een bepaalde stof, vermoedelijk cortisone, gevonden. Fabio bracht het pijnlijke nieuws aan zijn coach, waarna de coach promp uit het leven stapte. Het Nieuwsblad geeft meer uitleg bij de plotse zelfdoding van de coach van de op doping betrapte 17-jarige Oost-Vlaming: "Zowel volgens het team als volgens de entourage van Fabio was de positieve plas de reden voor de zelfdoding. Uit schaamte. Of omdat hij vreesde een zware straf te krijgen. Echt duidelijk is het niet."

Fabio werd door zijn team meteen op straat gezet. Wie vragen heeft rond zelfdoding, kan terecht op de zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be (SKWADRA by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Picture: Facebook)

Ook dit kan u interesseren