Tagtik

Vlaming post tientallen chirofoto's op Russische pedosite

Een man die zich lucky.number13 noemt heeft op acht maanden tijd meer dan 5.000 kinderfoto's gepost op de omstreden Russische website Image Search. Vorige week uploadde hij nog een album met daarin kampfoto's van een Oost-Vlaamse Chiro. Op de foto's van het kamp, dat drie jaar geleden plaatsvond, zijn jonge meisjes en tieners te zien die waterspelletjes spelen en andere activiteiten doen.

De Vlaamse pedofiel stal de foto's en pronkt er nu mee op een Russische pedosite. Onder de foto's staan inmiddels heel wat perverte reacties. De Oost-Vlaamse Chiro heeft onmiddellijk een klacht ingediend bij de politie. Naast de foto's van het jeugdkamp, deelde hij nog 180 foto-albums met beelden van jeugdverenigingen, CM-kampen, scholen, maar ook met foto's van jonge meisjes die hij zelf gemaakt heeft op de markt van Brugge.

"Het is de eerste keer dat we met zoiets geconfronteerd worden. Wellicht zijn wij niet de enige vereniging die wordt benadeeld. De privacy van deze kinderen wordt compleet geschonden. We hopen dat de nodige stappen worden genomen om deze foto’s van die website te halen", reageert Chirojeugd Vlaanderen vandaag geschokt in Het Nieuwsblad.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren