Tagtik

Voetbalclub schorst 'cannabis-jeugdtrainer'

Een voetbaltrainer van SK Wachtebeke heeft zich zwaar in de problemen gewerkt door cannabis te telen. Dat deed de man uit Zaffelare in opdracht van de Nederlandse onderwereld, oordeelt het parket.

De voetbalclub heeft de trainer onmiddellijk geschorst zodra de feiten bekend raakten. "SK Wachtebeke was helemaal niet op de hoogte van de beschuldigingen die tegen deze man liepen. Door de gang van zaken komt de goede naam van de club in een niet al te fraai daglicht te staan, terwijl de beschuldigingen die hem ten laste worden gelegd zich helemaal in de privésfeer afspelen. De trainer was op het ogenblik van de feiten zelfs niet aan onze club verbonden. Als bestuur van SK Wachtebeke hebben we besloten om de samenwerking met de trainer met onmiddellijke ingang op te schorten. Als de zaken bewezen worden zijn ze niet te verantwoorden tegenover spelers, ouders, collega-voetballers, sponsors en bestuur. Indien betrokkene zou veroordeeld worden voor de hem ten laste gelegde feiten, zal de samenwerking definitief gestopt worden. Wij nemen de nodige maatregelen zodat de clubwerking geen negatieve invloed zal ondervinden", zegt voorzitter Piet Penneman in Het Nieuwsblad.

In 2016 trof de politie bij de trainer thuis een professionale cannabisplantage aan met de restanten van maar liefst 600 planten en 6.3 kg cannabis. Speurders vermoeden dat de plantage drie tot vier keer per jaar geoogst werd, maar Filip Van Hende, advocaat van de trainer, minimaliseert de betrokkenheid van zijn cliënt, de voetbaltrainer: "Er is maar één keer geoogst. Het aandeel van mijn cliënt is beperkt: hij moest alleen af en toe gaan kijken hoe het met de planten was. De aantijgingen dat hij met de opbrengst luxegoederen kocht, klopt ook niet: die tweedehands jacuzzi had hij al, de boot staat op naam van zijn vader en kostte 1.500 euro en die 'verwarmde biljart' is een kinderbiljart waarvan de verwarming kapot is."

De verdachte riskeert een effectieve gevangenisstraf van 18 maanden en een geldboete van 6.000 euro. Ook eist netwerkbeheerder Imewo 28.000 euro terug voor de afgetapte elektriciteit. Op 25 september zal de voetbaltrainer zijn verdict kennen.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren