Tagtik

Voorlopig geen vliegtuigen voor Willy Naessens

Ondernemer Willy Naessens organiseert op zaterdag 16 en zondag 17 september het BK Mennen op en rond De Strohoeve in Elsegem. Naessens is immers een grote paardenliefhebber en organiseert dit Belgisch kampioenschap al voor de derde maal. Toch zou hij graag iets speciaals doen dit jaar en daarom zette de sympathieke Oost-Vlaamse ondernemer een airshow op het programma. Twee buurtbewoners gaven daar echter nog geen toestemming voor aangezien ze hun huis niet willen verlaten tijdens de airshow en dit echter wel verplicht is.

"Intussen hebben we wel al de nodige vergunningen van de gemeente Wortegem-Petegem en de provincie Oost-Vlaanderen op zak hebben. Maar momenteel is het nog wachten op de toelating van het Directoraat-generaal Luchtvaart van FOD Mobiliteit. Dat komt omdat twee mensen momenteel nog niet bereid zijn om hun huis te verlaten. Maar dat komt wel goed. Eén van hen is een hoogbejaard vrouwtje, dat bang is dat ze nooit meer naar haar huis zal kunnen terugkeren. Samen met de burgemeester doen we de nodige inspanningen om iedereen te overtuigen om tijdens de show de woning te verlaten. Het blijft dus wel nog een beetje spannend", reageert Naessens.

Indien de airshow er toch niet zou komen, heeft het evenement nog heel wat andere troeven. "De wedstrijd is uitgegroeid tot de grootste in België en heeft ook een internationaal karakter gekregen. Dat pleziert mij enorm, want ik wil de mensport bij het grote publiek bekend maken. Maar om publiek te lokken, is animatie nodig en dit jaar hebben we echt wel heel wat in petto. Mocht de airshow toch niet kunnen plaatsvinden, dan hebben we nog altijd liefst 31 attracties", stelt Naessens gerust in Het Nieuwsblad.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren