Tagtik

Vrees voor bloedbad bij ING

Er wordt gevreesd voor een nieuw banenverlies in België. ING België heeft namelijk de vakbonden uitgenodigd voor een bijzondere ondernemingsraad op maandag 3 oktober. Op de agenda van de ochtendlijke vergadering staat één punt: “de actualisering van ons businessplan”, vernam L’Echo. Intern is het duidelijk dat er zeker en vast een herstructurering op til is bij de bank. Dat schrijft De Tijd.

Bij ING België werken momenteel 8.500 werknemers. Ze vrezen al enkele weken voor een grote herstructurering. ING België weigerde meer informatie te geven. Enkele dagen geleden stelde de bank iedereen echter nog gerust dat het louter en alleen om “geruchten” ging. Bij de directie klonk het dat “niets in de pijplijn zat”.

Welingelichte bronnen wijzen erop dat de recente communicatie geheel in de lijn ligt met de procedures van de wet-Renault bij grote herstructureringen. In het geval van collectieve ontslagen is de werkgever verplicht het personeel als eerste in te lichten.

Nog volgens de bronnen zou de herstructurering niet enkel toepassing hebben op ons land. (SKWADRA by TagTik/Image:Belga)

Ook dit kan u interesseren