Tagtik

Vrienden moordenaar Moeskroen reageren geschokt

De 71-jarige Alfred Gadenne, burgemeester van de Belgische faciliteitengemeente Moeskroen, werd maandagavond dood teruggevonden op het kerkhof tegenover zijn woning. Gadenne werd doodgestoken. De 18-jarige dader heeft zich niet veel later zelf aangegeven bij de politie. Christian Henry, procureur des Konings van Doornik-Bergen, bevestigt dat de burgemeester van Moeskroen met een mes aangevallen werd en de keel werd overgesneden.

De moord vond plaats op het kerkhof waar Gadenne beheerder was, hij opende en sloot er elke dag 's ochtends en 's avonds de poort. N.D., de 18-jarige dader, heeft uit wraak gehandeld omdat zijn vader twee jaar geleden ontslagen werd als ambetanaar op de dienst bevolking van de gemeente Moeskroen. Hierna sukkelde de ontslagen man in een depressie, waarna de man uit het leven zou gestapt zijn. Met de moord op de burgemeester wilde de jongeman de dood van zijn vader wreken, dat bevestigde de verdachte ook bij zijn advocaat.

"Hij is een gewone jongen uit een deftig gezin. Voetballen met z'n twee broers en vrienden op het pleintje tegenover zijn huis, wat rondhangen, véél lachen - Nathan is of deed niets uitzonderlijks", zegt Thomas aan HLN. De vrienden die opgroeien met dader N.D. reageren vol afschuw op wat hun jeugdvriend heeft gedaan. "Hij heeft het verlies van zijn papa opgekropt en maandag is het er allemaal uitgekomen. Dit is niet de Nathan die we kennen. Wat hij deed is niet te overzien en onvergeeflijk. Maar we snappen hem ergens wel", reageert Thomas, die goed bevriend was met de verdachte.

(Skwadra by Tagtik/Source: HLN/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren