Tagtik

Vrouw hersendood na val op Brugse ijspiste

Op 31 december is een 43-jarige vrouw uit Rusland zwaar ten val gekomen op de schaatsbaan in Brugge. De toeriste was naar België afgezakt om er nieuwjaar te vieren.

Samen met enkele feestvierders besloot de 43-jarige Valentina M. om rond 1.00 uur 's nachts op de schaatsbaan op de Brugse Markt te klimmen. Deze schaatspiste was al gesloten van 18.00 uur, maar daar trokken de feestvierders zich niets van aan. Een honderdtal mensen begon te dansen op de schaatsbaan. De 43-jarige Russische toeriste kwam echter algauw zwaar ten val en was meteen buiten bewustzijn. De andere feestvierders belden de hulpdiensten.

Een MUG-arts diende haar de eerste zorgen toe, waarna Valentina opnieuw bij bewustzijn kwam. De toeriste zei dat ze zich wel vrij goed voelde en weigerde vervolgens om mee te gaan naar het ziekenhuis. De MUG-arts drong aan, maar de vrouw was vastberaden en wou niet mee naar het ziekenhuis. Hij gaf haar vriendin dan maar de raad om zeker elke twee uur haar toestand te controleren.

De gevallen vrouw en haar vriendin keerden terug naar hun bed & breakfast in de Beenhouwersstraat. 's Ochtends vroeg verloor de vrouw echter opnieuw het bewustzijn, waarna ze met een ambulance in kritieke toestand naar het ziekenhuis moest gebracht worden. Daar stelden de dokters vast dat de 43-jarige Valentina inmiddels hersendood is.

(Skwadra by Tagtik/Source: HLN/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren