Tagtik

Vrouw neemt wraak, 41 jaar na misbruik door buurman

In het Waalse Trooz in de buurt van Luik heeft een 49-jarige vrouw haar buurman van 98 vermoord met een bloempot. Zij nam wraak: 41 jaar geleden werd zij door de buurman seksueel misbruikt.

Zaterdagavond begaf de vrouw zich naar het huis van de buurman: zij viel hem aan en gooide een bloempot en een beeldje naar hem. De politie kwam ter plaatse en kon alleen vaststellen dat de man overleden was. De vrouw bekende meteen de feiten en verklaarde dat ze in 1975, toen ze 7 was, door de man was misbruikt. Volgens Het Laatste Nieuws kon zij niet verkroppen dat de zaak in de doofpot werd gestopt.

Dat iemand na zo'n lange tijd wraak neemt, is begrijpelijk, aldus assisenpleiter Jef Vermassen in de krant.

"De pijn en woede van wie op jonge leeftijd seksueel is misbruikt, kunnen vele jaren, zoniet een heel leven, blijven sluimeren," zo zegt Vermassen. "Je probeert het te verwerken, maar op een bepaald moment loopt de trechter over. Ofwel plegen mensen op hoge leeftijd dan zelfmoord. Ofwel wordt, als het slachtoffer de dader altijd is blijven kennen, de onverteerbare woede afgereageerd op de dader." (Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren