Tagtik

Vrouwelijke schepen krijgt geen hand van moslim tijdens huwelijk

In Gent is er gisteren opschudding ontstaan tijdens een huwelijk. De Gentse schepen Sofie Bracke wilde het huwelijk inzegenen, maar de islamitische bruidgeom weigerde haar de hand te schudden.

Elke week trouwen er minstens 50 koppels in de trouwzaal van het Gentse stadhuis, maar wat schepen van Burgerzaken Sofie Bracke (Open VLD) gisteren meemaakte, tart alle verbeelding. "Natuurlijk ben ik tegen iedereen die ik huw vriendelijk, het is tenslotte hún dag." Gisteren liep het echter mis. "Er stond een bruidegom - Belgische nationaliteit - met een dikke zwarte baard en een lang kleed. Aan zijn zijde stond zijn gesluierde toekomstige echtgenote. Bij het binnenkomen weigerde hij mij de hand te schudden.", zegt Bracke. De man zei letterlijk: ik mag u geen hand geven. Ik geef alleen mijn eigen vrouw een hand.

Na wat getwijfel, heeft Bracke het huwelijk toch maar afgerond. Ze richtte zich wel nog tot de man. "Hier, in ons land gaan we niet op die manier met elkaar om. Hier zijn man en vrouw gelijk.". De man kreeg nadien nog een preek van zijn vader, die was niet opgezet met de hele situatie. (SKWADRA by TagTik/Image: Belga)

Ook dit kan u interesseren