Tagtik

We zetten onze kerstboom steeds vroeger!

Tuincentra verkopen deze dagen veel vroeger dan andere jaren al kerstbomen: de mensen willen steeds vroeger al genieten van de kerststemming.

"Afgelopen weekend zijn er al heel wat de deur uitgegaan. Hoewel de absolute verkooppiek nog steeds na Sinterklaas zal liggen, is het nu wel extreem snel", zo zegt Rudi De Kerpel van Eurotuin aan de vrt.

"Twintig jaar geleden werd er geen enkele boom verkocht voor Sinterklaas, nu gaan de eerste bomen al midden november de deur uit. Maar dit jaar is het echt wel vroeger dan anders", zo hoorde de vrt bij Tuincentrum Van Uytsel.

De 'regel' is dat de kerstboom pas in huis komt nadat Sinterklaas is langsgeweest. Die traditie wordt steeds meer met de voeten getreden en daardoor verliest die traditie waarde, zo vindt folksdeskundige Bart Lauvrijs. "Dat komt vooral omdat de mensen de tradities niet meer kennen. Feestdagen zijn net in het leven geroepen om de dagelijkse sleur te doorbreken. Als je dat gaat uitrekken, verliest dat zijn waarde." (Fausto by Tagtik/Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren