Tagtik

Weldra geen bloemenmeisjes meer?

Zien we weldra geen missen meer die op het podium van wielerwedstrijden de winnaars bloemen aanreiken en kussen geven? In de Tour Down Under in Australië zien we alvast geen zoenende podiummissen meer. De Australische minister van Sport oordeelde immers dat zij geen goed voorbeeld zijn voor jonge meisjes.

Ook Elke Sleurs, staatssecretaris van Gelijke Kansen, vindt de podiummissen geen goed idee: "Het is een stereotype: een onderdanige vrouw die een man beloont voor zijn zware werk. Dat is compleet gedateerd, daar moeten we vanaf", zo zegt de minister bij Het Nieuwsblad. "Ik ben niet tegen de podiumceremonie op zich. Wel tegen het feit dat die missen hoge hakken, een korte rok en gestifte lippen hebben. Waarom is dat nodig?"

De organisatoren van Vlaamse wielerwedstrijden denken er niet aan om te sleutelen aan hun podiumceremonies: "Ze zijn pure traditie: als beloning voor al dat afzien, krijgt de coureur drie kussen van een bloemenmeisje. Het maakt koers zo veel meer dan een saaie sport", aldus Jacques Coussens, organisator van de E3 Prijs Harelbeke. (Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren