Tagtik

Witsel: "Wie kritiek heeft, moet eens naar China komen"

Uit zijn prestatie tegen Gibraltar vorige donderdag bleek duidelijk dat Axel Witsel het voetballen nog niet heeft verleerd na zijn overgang naar het Chinese Tianjin Quanjian. Maar hoe ziet het leven van de Rode Duivel eruit in het Verre Oosten? Een filmpje van Duse Magazine, met een interview door ex-basketter Duke Tshomba en zondag getoond op de RTBF, geeft een exclusieve inkijk.

Voor Witsel is er weinig verschil tussen zijn overstap naar Rusland op zijn 22e en zijn transfer naar China op zijn 28e: "Wie kritiek heeft, moet maar eens komen kijken. De meeste stadions zitten vol. In ons stadion zitten altijd 30.000 mensen. Het toont aan dat voetbal hier groeit."

Uit de reportage blijkt dat de Rode Duivel enorm populair is bij Tianjin Quanjian. Een status die Witsel verdient door steeds beschikbaar te zijn voor de handtekeningen en selfies met fans. "Ik ben hier niet om het rustig aan te doen en mijn zakken te vullen", aldus de ex-speler van Standard.

Door de transfer naar Chinese zette hij voor veel waarnemers zijn toekomst bij de Rode Duivels op het spel. Het WK in Rusland wil hij echter onder geen beding missen. "Ik zie het probleem niet. Ik heb toch 4,5 jaar bij Zenit in Rusland gespeeld. Toen heb ik mijn plaats bij de Duivels ook nooit verloren. De Russische competitie heeft niet hetzelfde niveau als de Engelse, de Spaanse of de Duitse. Ik ben het niet eens met de mensen die zeggen dat ik mijn niveau zal verliezen. Voor mij verandert er dus niks."

Witsel verhuisde met zijn gezin naar Tianjin, de vierde grootste stad in aantal inwoners in China. "Als mijn vrouw niet akkoord was geweest met een transfer naar China, had ik het niet gedaan," zo zegt Witsel over zijn leefomstandigheden in China. "Of ik nu hier met hen woon of in Luik of in Brussel, dat is net hetzelfde."

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren