Tagtik

Worden er dit jaar geen schapen geslacht voor Brussels offerfeest?

Op 1 november zullen moslims in Brussel geen rituele schapenslachting kunnen uitvoeren. Althans zo ziet het er op dit moment naar uit. Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest organiseert dit jaar immers geen tijdelijke slachtvloer en de organisatie van rituele schapenslachtingen in het slachthuis van Anderlecht lijkt op een sisser uit te draaien.

De gemeente Anderlecht kwam overeen met de Anderlechtse ' Abattoir' dat er 500 schapen geslacht mogen worden voor het offerfeest. Alleen boden er zich maar twee slagers aan, waardoor ook in het slachthuis van Anderlecht geen rituele schapenslachtingen zullen kunnen doorgaan.

Brussels staatssecretaris voor Dierenwelzijn Bianca Debaets vindt het een goede zaak dat er steeds minder vraag komt: "We zien de laatste jaren dat er steeds minder ritueel geslacht wordt. Moslims lijken vaker te kiezen voor alternatieven zoals een gift doen of ze gaan gewoon naar de beenhouwerij", zegt ze aan Bruzz. Ook vreest ze niet dat sommige moslims stiekem thuis hun schaap illegaal zullen slachten. "Het thuisslachten is sinds dit jaar volledig verboden en ook het vervoeren van levende schapen mag niet. De politie zal daar extra waakzaam voor zijn", waarschuwt de Brusselse staatssecretaris.

(Skwadra by Tagtik/Source: Bruzz/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren