Tagtik

Wordt Kim De Gelder alsnog geïnterneerd?

Kim De Gelder verblijft momenteel nog in de gevangenis van Oudernaarde, maar daar zou wel eens snel verandering in kunnen komen. De directeur van de gevangenis heet een aanvrag tot internering ingediend. Dat meldt zijn advocaat.

Het hof van assisen heeft Kim De Gelder (28) vier jaar geleden veroordeeld tot een levenslange opsluiting voor zijn daden in het Dendermondse kinderdagverblijf Fabeltjesland. Nu kan die opsluiting veranderen. Volgens Jaak Haentjens, de advocaat van De Gelder, heeft de directie van de gevangenis van Oudenaarde besloten om zijn internering aan te vragen. Er blijkt in de gevangenis geen mogelijkheid meer te zijn om medisch voldoende te ondersteunen. "De directie van de gevangenis heeft mij op de hoogte gebracht van de aanvraag tot internering", zegt advocaat Haentjens.

Sinds kort is er een nieuwe interneringswet die toelaat om gedetineerden toch nog te laten interneren. De directie van de gevangenis in Oudenaarde wilde echter nog niet bevestigen dat er een aanvraag tot internering is ingediend. (SKWADRA by TagTik/Image:Belga)

Ook dit kan u interesseren