Tagtik

Zelfmoord na beschuldigende post over druggebruik op Facebook

Een jongeman van 22 jaar heeft maandag in de vroege ochtend zelfmoord gepleegd in Aalst: de dag ervoor werd hij beschuldigd van druggebruik op Facebook, zo meldt Het Laatste Nieuws.

De jongeman gebruikte zaterdag drugs op een binnenkoertje in Aalst. Een koppel uit het appartementencomplex trof de dag erna een zakje met wit poeder en de bankkaart van de jongeman aan.

Toen het koppel hem via Facebook een privébericht stuurde, reageerde hij daar niet op. Prompt plaatsten ze dan maar een foto van de bankkaart en het witte poeder openbaar op Facebook, met de tekst: "Als ge snuift op ons brievenbus zie dan dat ge alles meehebt he".

Het bericht verspreidde zich snel, zodat ook de vrienden en de familie van de jongeman het zagen. Een halve dag later, op zondagochtend, pleegde de jongeman (die door zijn vrienden niet als een junk wordt omschreven) zelfmoord door van een gebouw te springen.

"Nooit was het de bedoeling dat dit zou gebeuren," zo reageert het koppel in de krant. "Het was al de vijftiende keer dat we drugs aantroffen op ons koertje. Met de post wilden we vooral het frequente druggebruik hier aanklagen."

Wat het koppel deed, is volgens de Privacycommissie onaanvaardbaar en bovendien strafbaar. "Het publiceren van persoonsgegevens op een sociaal medium zoals hier gebeurd is, kan gewoonweg niet," aldus Willem Debeuckelaere, voorzitter van de Privacycommissie in de krant. "Het gebeurt helaas heel wat vaker dan je denkt." (Fausto by Tagtik/Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren